dinsdag 12 december 2017

Intimate landscapes


In het boek "Landscape within" van David Ward (www.into-the-light.com) staat een hoofdstuk met de titel "World within worlds". Hierin beschrijft David Ward een stijl van landschapsfotografie die afwijkt van de standaardstijl waarin de horizon zichtbaar is, in zijn termen "vista's" ofwel uitzichten. David Ward noemt de andere stijl "Intimate landscapes"; kenmerken hiervan zijn: horizon en lucht buiten beeld, afstand van de fotograaf ergens tussen een halve en 100 meter. In zijn termen legt de fotograaf een stukje privé-landschap vast, waarin hij zich alleen kan voelen.
In het verleden heb ik landschappen ook wel op deze manier vastgelegd, met name om hoge contrasten tussen landschap en lucht te vermijden. Maar zonder de opzet om op deze manier een meer intieme sfeer te creëren.
In deze post vind je een aantal voorbeelden van "Intimate landscapes" die ik uit mijn archief heb gehaald. In de toekomst wil ik deze stijl bewuster gaan hanteren. Niet uitsluitend, want vista's hebben hun eigen charme. De keuze voor de stijl hangt af van de sfeer die je wilt overbrengen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten